Leestips voor de Kinderboekenweek 2019

geplaatst in: nieuws, overzicht | 1
logo Kinderboekenweek 2019

De Kinderboekenweek begint over 2 weken (2 t/m 13 oktober). Het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’ waarbij de nadruk ligt op voertuigen. Zoals elk jaar zijn er voor scholen kerntitels gekozen waarbij lesbrieven gemaakt zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel andere boeken die goed bij dit thema passen. Hieronder vind je de verschillende kerntitels en nog veel meer boeken. Veel leesplezier!

Kerntitels

Boeken met bijzondere voertuigen

Heb jij nog leuke leestips die bij het kinderboekenweekthema passen? Laat het hieronder weten en vertel ook welk voertuig in het verhaal voorkomt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  1. Goedele

    In ‘Sep gaat op reis’, een groeiboek voor eerste lezertje van AVI start tot AVI E4, bouwt Sep zijn eigen woonwagen. Samen met de lezer en met Ezel verkent hij telkens een stukje van de wereld. Het boek is gemaakt door Goedele Ghijsen (tekst) en Marlies Van Dijck (illustraties). De eerste druk vloog de deur uit en we krijgen heel veel leuke reacties van lezertjes. 🙂

Geef een reactie