Joke van Winkel – Dit blijft mijn geheim (1e recensie)

Louise begrijpt niet waarom Mathilda haar altijd moet hebben. En al helemaal niet waarom Edith partij trekt voor Mathilda. Vorig jaar deed Edith toch heel normaal tegen haar? Louise wil er met niemand over praten. Niet met haar ouders, niet met haar mentor en niet met haar nichtje. Want als zij zich ermee gaan bemoeien, wordt het alleen maar erger. Dan ontmoet ze Jelmar. Edith baalt. Haar beste vriendin is verhuisd. Nu is Mathilda haar vriendin geworden. Met Mathilda kan ze lachen en over haar geheimen praten. Want tegen wie moet ze anders vertellen hoe lastig het is om juist op Bob verliefd te zijn? Maar als Edith niet meer met Mathilda mee wil doen, vindt Mathilda dat niet leuk. Is Ediths geheim nu nog wel veilig? Mathilda heeft altijd vrienden om haar heen. Ze weet altijd wel iets grappigs te doen, is creatief en heeft haar woordje klaar. Maar als haar mentor met haar in gesprek gaat, weet ze niet wat ze moet zeggen. Want met haar thuissituatie heeft niemand iets te maken.

Boekinformatie
Schrijver: Joke van Winkel
Titel: Dit blijft mijn geheim
Uitgeverij: Den Hertog
Jaartal: 2018
Bladzijden: 226
ISBN: 9789033129094
Genre: school
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lotte (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
ik lees elk boek dat ik tegen kom
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, grappig, interessant, leuk, mooi
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
geen plaatjes
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
over 3 verschillende meiden, het boek bestaat ook uit drie stukken die goed op elkaar aansluiten. Louise wordt gepest, durft ze ervoor uit te komen. Edith is verliefd, krijgt ze verkering? Mathilda moet thuis presteren wat niet lukt, lukt het haar om haar ouders duidelijk te maken dat ze dat niet kan
Wie is de hoofdpersoon?
Louise, Edith en Mathilde
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Louise
Waar speelt het verhaal zich af?
in een stad
Wat vind je leuk aan dit boek?
goed geschreven
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niks
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
middelbare school meiden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Geef een antwoord