Matthew en Marilla Cuthbert hadden heel wat anders voor ogen toen ze weesmeisje Anne Shirley van het station kwamen ophalen. Als kinderloze broer en zus hadden ze immers een jongen besteld om de boerderij later over te nemen! In plaats daarvan is kwebbelkous Anne naar ze toegestuurd, een springerig 11-jarig meisje met lange, rode vlechten. Anne rekent er beslist op dat ze naar het weeshuis teruggestuurd zal worden, maar het loopt totaal anders. De Cuthberts zijn vanaf de eerste ontmoeting door haar betoverd.

kno meer info over boek

Over het verhaal

Recensie van Emelie
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het is een fantastich boek
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, leuk, mooi, ontroerend, realistisch, romantisch, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Lauren Bishop
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over een meisje dat Anne Shirley heet en ze heeft nooit ergens thuisgehoord tot dat de familie Cubert haar adopteert. Mathew en Marilla Cubert krijgen de schrik van hun leven als ze een het meisje Anne krijgen opgestuurd ze hadden immers een jongen verwacht. Marilla was van plan ze terug sturen maar Mathew niet. En als Marilla uiteindelijk ontdekt wat een fantasie het meisje heeft en hoe ze erdoor betoverd raakt maar dat laat ze uiteraard niet merken. Want ze is een deftige dame die niet snel toegeeft en een hart van staal heeft. Maar Anne lukt het om erin te geraken en er nooit meer uit te gaan. Dan mag ze tot haar grote verassing blijven maar moet nog veel leren ze moet klusjes doe maar dit loopt niet altijd foutloos. Ze raakt altijd in de problemen en laat zich wel een meevoeren door haar fantasie. Zo voert ze haar hartsvriendin Diana per ongeluk dronken, verft ze ongewild haar haren groen en doet ze laxerende wonderolie in plaats van vanille in de taart. Ze is best wel een opvliegend type. Zo slaat ze een lei kapot op het hoofd van klasgenoot Gilbert, die haar ‘vuurtoren’ noemt. En vliegt ze uit tegen mevrouw Linde de deftigste vrouw van Avonlea omdat ze Anne lelijk noemde…
Wie is de hoofdpersoon?
Anne Shirley
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Anne omdat hett zo een fantasievol meisje is en ik is met haar wil spreken.
Waar speelt het verhaal zich af?
In Avonlea
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is een ontspannend leuk en verassend boek omdat er veel dingen in gebeuren die je niet had verwacht.
Het is een boek waar je helemaal in kan opgaan.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Er zijn een aantal personages die te veel van het goede zijn.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
het is zeker aan te raden.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor kinderen van 10 tot 12 jaar
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen