Zoals elk jaar in januari zijn er de Nationale Voorleesdagen. In 2020 zijn deze van 22 januari t/m 1 februari. Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen vind je hier. Een groep bibliothecarissen heeft tien prentenboeken uitgekozen die in 2018 zijn uitgekomen. Hieronder zie je welke tien boeken dat zijn.

Uit deze tien boeken hebben zij het Prentenboek van het jaar gekozen. Dit jaar is dat Moppereend van Joyce Dunbar. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt er een speciale editie van dit boek uit (uitgegeven door uitgeverij CPNB) met daarbij een vingerpopje.

  • Bella Makatini – De grote vijf
  • Jonnie Wild – De hapgrage krokodil
  • Joyce Dunbar – Moppereend
  • Lucy Rowland – Deze ridder zegt NEE
  • Marti Törnqvist – Spelen tot het donker wordt
  • Marjet Huiberts – Een schildpad was zijn schildje kwijt
  • Mies van Hout – Van 1 tot 10
  • Pim Lammers – De boer en de dierenarts
  • Susanne Strasser – Zó moe en toch klaarwakker
  • Tom Schamp – Otto groot, Ott klein