Hetty van Aar – Het dagboek van Emma (2e recensie)

'Er is goed nieuw en er is slecht nieuws', luidt de eerste regel die Emma in haar nieuwe dagboek schrijft. 'Eerst het slechte nieuws maar: we gaan deze zomer niet op vakantie. Dit jaar zal ik mijn Italiaanse vakantievriendje niet zien. Maar, hou je vast, hier komt het goede nieuws: ik mag lekker lang logeren bij opa en oma! Zij wonen vlakbij Paulien. Nu kan ik mijn oude hartsvriendin elke dag zien. We gaan vast een slaapfeest houden. Als ik aan Paulien denk ben ik blij dat we niet naar Italië gaan. Deze vakantie wordt echt te gek en ik schrijf alles op in mijn dagboek.'

Boekinformatie
Schrijver: Hetty van Aar
Titel: Het dagboek van Emma
Serie: For girls only! #13
Uitgeverij: Manteau
Jaartal: 2014
Bladzijden: 172
Genre: zonder genre
Leeftijd: 10+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Mia
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, leuk, spannend, verrassend, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Jose da Cruz
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over een meisje die bij haar oma gaat logeren en dan ziet ze haar oude vrienden weer maar haar beste vriend Finn, is opeens verdwenen. Samen met haar oma en vriendin gaat ze Finn zoeken. Gaat dat lukken?
Wie is de hoofdpersoon?
Emma
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Emma graag willen ontmoeten omdat we een beetje op elkaar lijken en ze is heel aardig. Dan zou ik met haar graag gaan knutselen.
Waar speelt het verhaal zich af?
Het speelt zich af in het dorpje waar Emma’s oma woont.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het spannend en grappig en leuk dat Emma zo denkt.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
De tekeningen vind ik niet zo mooi.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee, niet echt.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Vooral voor meisjes die houden van een beetje spanning.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

[extra_info]

Geef een antwoord