Christine Linneweever – Het vuur van Bajka (1e recensie)

Bajka is geboren in Polen op een stoeterij met renpaarden. Ze traint altijd met hen mee en is vaak de snelste. Toch mag ze niet meedoen aan de paardenrennen, omdat ze geen echte volbloed is. Als haar eigenaar gaat studeren, wordt Bajka verkocht naar Nederland. Na een vreselijke reis vindt ze toch al snel een lieve nieuwe eigenaar, Julia. Maar al gauw merkt ze dat het leven hier heel anders is dan op de renbaan in Polen. Hier kun je niet eindeloos galopperen en Julia wordt bang als Bajka een keer haar benen wil strekken. Julia en Bajka worden er beiden ongelukkig van. Kan Julia een manier vinden om alle energie van Bajka in goede banen te leiden?

Boekinformatie
Schrijver: Christine Linneweever
Titel: Het vuur van Bajka
Serie: Gouden paarden #9
Uitgeverij: Kluitman
Jaartal: 2016
Bladzijden: 208
ISBN: 9789020622300
Genre: dierenverhaal
Leeftijd: 10+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Olivia (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Ik vind paarden leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
lang, leuk, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er zijn geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Bajka geniet van haar leven op een renstal in Polen. Ze mag lekker hard over de baan galopperen.
En daar is ze dan ook de snelste, maar helaas mag ze geen wedstrijden rijden, omdat ze geen Engelse volbloed is. Op een dag wordt ze verkocht en naar Nederland gebracht, na een nachtmerrieachtige rit wordt ze op een handelstaal gebracht, zou hier een nieuw mooi leven voor haar beginnen? Alles komt goed als ze Julia ontmoet, Julia is meteen helemaal weg van Bajka en Bajka van Julia. Ook het rijden gaat goed…. tot ze samen naar buiten gaan. Bajka kan een verleiding van een recht pad niet weerstaan. Ze wil weer de wind tussen haar manen weer voelen.
Ze strekt zich een rent ervandoor. Haar galopsprongen zijn enorm. Haar hartslag stijgt en haar hoeven kletteren op het pad. Het is net als op de baan in Polen. Maar ze merkt niet dat Julia doodsbang is. Vanaf dat moment durft Julia Bajka niet te vertrouwen. Het rijden gaat steeds slechter en haar ouders verbieden haar om op Bajka te rijden. Maar Julia is dol op Bajka en Bajka op Julia….
Wie is de hoofdpersoon?
Bajka, Julia
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou dan Bajka willen ontmoeten en op haar rijden.
Waar speelt het verhaal zich af?
In Polen en Nederland
Wat vind je leuk aan dit boek?
Alles
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een super leuk en spannend boek.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor paardenliefhebbers.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Geef een antwoord