boekomslag Sanne Rooseboom - Het ministerie van oplossingen

Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden. De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om samen met haar beste vriendin, Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Liv
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, geheimzinnig, interessant, leuk, spannend, verrassend, het is zo verslavend dat je het ’s nachts wilt lezen
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Mark Janssen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Nina is een avontuurlijk meisje van elf jaar dat niet van stilzitten houd. Op een dag krijgt ze een mysterieuze brief in handen. VOOR HET MINISTERIE VAN OPLOSSINGEN staat er op de envelop. De brief blijkt van Ruben te zijn, een negenjarige jongen die op school word gepest door de gemene Sophia. Hij hoopt dat het Ministerie hen kan helpen hier iets aan te doen. Omdat zo’n ministerie vast niet écht bestaat, besluit Nina hem zelf te gaan helpen, samen met haar beste vriendin Alfa. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw, ontdekken ze dat het Ministerie van Oplossingen wel degelijk heeft bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen het ministerie opnieuw op te richten, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt…
Wie is de hoofdpersoon?
Nina, Alfa, Ruben en mevrouw Vis
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ik zou alle hoofdpersonen willen ontmoeten en dan aan het volgende probleem werken
Waar speelt het verhaal zich af?
op school, bij andere mensen thuis, op het hoofdkwartier en op straat
Wat vind je leuk aan dit boek?
het is een leuk boek omdat het spannend is
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
helemaal niks!!!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor (bijna) iedereen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen