Theo Thijssen – Kees de jongen

In Kees de jongen volgen we de bijna twaalfjarige Kees Bakels gedurende een jaar van zijn leven. Kees is een schoenmakerszoon uit de Amsterdamse Jordaan. Ondanks alle tegenslag die het gezin heeft, de ziekte en dood van zijn vader en terugval in armoede, houdt Kees zich dapper overeind door te dagdromen en te fantaseren over 'wat als …'. Veel van zijn dagdromen gaan over zijn klasgenootje Rosa Overbeek, op wie hij verliefd is.

Boekinformatie
Schrijver: Theo Thijssen
Titel: Kees de jongen
Uitgeverij: Aerial Media Company
Jaartal: 1923
Bladzijden: 352
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via xxx
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Mauro
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, interessant, lang, ontroerend, realistisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Het boek bevat geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Kees is een jongen van 12 jaar oud. Hij woont met zijn familie in Amsterdam. Ze hebben het niet breed qua geld. Kees zijn vader wordt ziek en hierdoor overlijdt hij uiteindelijk. Hierdoor verandert er veel in het leven van Kees en de rest van het gezin.
Wie is de hoofdpersoon?
Kees
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja, Kees, want ik vind het knap over hoe hij omgaat met alle tegenslagen die hij meemaakt in zijn leven op zo’n jonge leeftijd. het lijkt me leuk om met hem te gaan gamen. Omdat dat in het tijdperk waar in hij leefde nog niet bestond.
Waar speelt het verhaal zich af?
Amsterdam 1928
Wat vind je leuk aan dit boek?
De schrijver gebruikt makkelijke woorden en een simpele tekst, waardoor het fijn is om te lezen.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
De vele negativiteit de gebeurt en het fantaseren van Kees wordt na een tijdje saai en eentonig.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Middelbare scholieren.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie