Eelke Horinga – De meester met het masker

De zomervakantie is voorbij. Gert en Henk-Wim krijgen een nieuwe meester. Wat zijn ze nieuwsgierig! Maar als ze hem zien, zijn ze helemaal verbaasd. De nieuwe meester draagt een masker over zijn gezicht. Waarom zou hij dat doen? De meester trekt zich gelukkig niets aan van de verwarring. Hij gaat gewoon aan het werk. Dat zit Gert en Henk- Wim niet lekker. Ze willen er het fijne van weten. Ze durven het natuurlijk niet te vragen. Maar ze bedenken wel een plan om erachter te komen... Gert, Henk-Wim en Louise gaan op onderzoek uit. Op een dag moet Gerts moeder voor een collecte langs de deuren. Ze moet naar de wijk waar de meester woont. Nu ziet Gert zijn kans. Hij wil wel gaan! Zo ontdekt Gert eindelijk het geheim van de meester...

Boekinformatie
Schrijver: Eelke Horinga
Titel: De meester met het masker
Uitgeverij: Callenbach
Jaartal: 2002
Bladzijden: 96
Illustrator: Dick van de Pol
ISBN: 9026611501
Genre: school
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Féline (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, geheimzinnig, leuk, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Dick van de Pol
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Gert en Henk-Wim krijgen een nieuwe meester. De meester draagt een masker. Gert en Henk-Wim willen weten waarom de meester een masker draagt. Samen met Louise gaan ze op onderzoek uit. Waarom zou de meester dat doen?
Wie is de hoofdpersoon?
Gert en Henk-Wim
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee
Waar speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Wat vind je leuk aan dit boek?
Alles
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die van geheimzinnige boeken houdt
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie