Ken je de Dwarsliggers al? Deze kleine en handzame boekjes worden al tien jaar uitgegeven door uitgeverij Ambo|Anthos. De tekst is overdwars gedrukt, en je leest de bladzijden van boven naar beneden, in plaats van van links naar rechts. Het papier is dunner dan bij andere boeken

Er zijn inmiddels bijna 600 boeken in deze vorm uitgegeven. Op de website van Dwarsligger vind je alle beschikbare boeken. Er zijn tot nu 12 jeugdboeken als Dwarsligger te koop. Bekijk ze hier.

Voor de zomer is er nu een leuke actie: als je twee titels koopt krijg je er 1 gratis (op=op). Je kunt kiezen uit 21 verschillende boeken. Meer informatie over deze actie vind je hier. Je kunt deze boeken online kopen via Boekenwereld, maar natuurlijk ook in je favoriete boekwinkel. Uit deze actie heb ik drie boeken gekozen die mij leuk lijken. Welke boeken zou jij willen lezen?

2020 dwarsligger 2+1 actie

Nummer 1: Arjen Lubach – Mensen die ik ken die mijn moeder gekend hebben & Bastaardsuiker
Ik heb nog nooit iets van Arjen Lubach gelezen, maar ik denk dat zijn boeken leuk voor jongeren zijn, en dus leuk voor Ikvindlezenleuk

lubach - mensen die ik ken & bastaardsuiker (dwarsligger)

Nummer 2: Hiro Arikawa – Reisverslag van een kat
Dit boek heb ik in 2018 al op mijn wensenlijstje gezet. Ik hou van Japan en dit lijkt me een bijzonder verhaal

arikawa - reisverslag van een kat (dwarsligger)

Nummer 3: Graeme Simsion – Het Rosie resultaat
Ik heb ‘Het Rosie project’ al eens gelezen en dat vond ik een leuk boek. ‘Het Rosie resultaat’ lijkt me daarom ook leuk én het speelt zich af in Melbourne (en daar heb ik 10 jaar geleden ongeveer een jaar gewoond)

boekomslag Graeme Simsion - Het Rosie resultaat (dwarsligger)

Ik heb nog nooit een Dwarsligger gelezen, maar om het uit te proberen heb ik een exemplaar gekregen van uitgeverij Ambo|Anthos. Wat gelijk opvalt is dat het boek erg klein is. Zoals je op de foto hieronder ziet is het boek net zo hoog als een Playmobil-poppetje (in dit geval Luther). Verder is het boek erg licht. Veel lichter dan een paperback. Het boek past makkelijk in je jaszak. Ik ben benieuwd hoe het is om een Dwarsligger te lezen.

2020 dwarsligger lubach met playmobil
2020 dwarsligger open

Genoemde boeken