flaticon voorleesfragment

Bij een boek lezen denk ik als eerste aan een papieren boek. Maar je kunt natuurlijk ook naar een boek luisteren. Handig als je met de auto op vakantie gaat, of als je aan het wandelen of fietsen bent. Zo kost lezen je geen extra tijd…

Maar hoe kom je aan een luisterboek? Bij de boekwinkels worden luisterboeken verkocht. Het zijn cd’s en ze staan vaak in een rekje. Je kunt luisterboeken ook kopen en downloaden via Luisterrijk.

Je kunt ook luisterboeken bij de bibliotheek lenen. Via de app Luisterbieb kun je boeken lenen en luisteren via je telefoon of tablet. Voor de meeste boeken heb je een bibliotheekabonnement nodig. Als je nog geen 18 jaar bent is dat in veel plaatsen in Nederland gratis. Of je in België luisterboeken kunt lenen bij de bibliotheek weet ik helaas niet.

Voor de zomermaanden kun je via de Vakantiebieb-app van de bibliotheek ook luisterboeken luisteren. Kijk hier welke boeken dat zijn.

Je kunt ook een abonnement nemen bij Storytel. Storytel heeft tienduizenden boeken in hun assortiment. Zo kun je bijvoorbeeld de boeken over Harry Potter luisteren, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je kunt Storytel gratis twee weken uitproberen.

Via het zoekformulier van Ikvindlezenleuk kun je kijken welke luisterboeken er voor jouw leeftijd zijn. Veel leesplezier!

Lees jij wel eens een luisterboek?

[poll id=”73″]