boekomslag Gerard van Gemert - Chaos United breekt door!

Het is snikheet in Donkersloot, maar dat houdt Milan en zijn vrienden niet tegen! Deze zomer bereiden ze zich voor op het schoolvoetbaltoernooi. Maar of dat nu zo makkelijk gaat… Chaos United stort zich in een loodzwaar trainingskamp en doet ook nog eens mee aan een spannende voetbalquiz. Kan ons favoriete team de hitte aan? En waar komt die mysterieuze alpaca toch vandaan?

knop meer info over boek

Over het verhaal

illustratie uit Gerard van Gemert - Chaos United breekt door!

De zomervakantie is begonnen en Milan is dolblij. Hij heeft grote plannen voor deze vakantie. Hij wil dat zijn voetbalteam een geweldig team wordt. Ze gaan eerst een weekend op voetbalkamp. De avond van tevoren kijkt Milan tv.

‘s Avonds dacht ik daar verder over na. Maar toen mijn favoriete voetbalpraatprogramma op tv kwam, moest ik wel kijken. En wat hoorde ik? Ze gingen een Nationale Voetbalquiz organiseren! Door het hele land kwamen voorrondes. De beste teams uit deze voorrondes zouden het in de finale tegen elkaar opnemen.
De finale zou plaatsvinden tijdens een voetbalfestival en werd live op tv uitgezonden. Er was ook nog een grote prijs. De winnaars kregen complete voetbaltenues voor hun team en een voetbalreis naar een bekende club in het buitenland.
Dit was precies wat Chaos United nodig had. Die nieuwe tenues sowieso. En niemand van ons was ooit in het buitenland geweest. Ik wist niet eens waar het buitenland lag. (blz. 22)

De volgende dag begint het voetbalkamp. Er is een hittegolf en Milan wordt drijfnat wakker. Terwijl hij met zijn spullen naar hun clubhuis loopt heeft hij het gevoel in een woestijn te zijn. Gelukkig worden ze opgehaald met de spelersbus van FC Donkersloot. En die bus heeft airco. Het voetbalkamp begint met een conditieloop. Dit vindt Milan vreselijk zwaar. De trainer geeft alleen maar commando’s. ‘s Avonds bedenkt Milan een plan om te ontsnappen en naar huis te gaan. Samen met Prof, zijn team- en tentgenoot, graaft hij een tunnel. Als ze daar uit komen horen ze van hun andere teamgenoten dat het kamp afgelast is.

Milan heeft grote plannen voor de vakantie: hij wil het veldje van het clubhuis opknappen tot een trainingscomplex. Daarbij heeft hij de hulp van zijn vrienden nodig. Bij het clubhuis zien ze een loslopende alpaca. Deze blijkt ontsnapt te zijn van een boerderij. Ze brengen de alpaca terug. De eigenaar is erg blij en vertelt dat ze alpaca’s heeft waar mensen mee kunnen knuffelen. Daar voelen mensen zich beter door.

Als je je beter ging voelen van knuffelen met alpaca’s, dan kende ik nog wel wat gasten die dat konden gebruiken. Daarom had ik geregeld dat Rosa, Ming, Prof en Bennie de volgende dag mochten langskomen op de boerderij. Het had wat moeite gekost om ze allemaal uit bed te krijgen, maar ze snapten zelf ook wel dat het zonde van de vakantie was om binnen te blijven zitten. (blz. 90)

Gaan de vrienden zich beter voelen door het knuffelen met alpaca’s? Gaan ze samen het clubhuis ombouwen tot een trainingscomplex? Gaan ze hier beter door voetballen? Doet Chaos United mee met de Nationale Voetbalquiz? Wordt het een leuke zomervakantie?


Luister naar het begin van dit boek…

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
als recensieboek gekregen van de uitgeverij
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Het boek is een combinatie van tekst en tekeningen. De zwart-wit illustraties zijn gemaakt door Rudi Jonker
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Zie hierboven
Wie is de hoofdpersoon?
De hoofdpersoon is Milan
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Prof willen ontmoeten, omdat hij net als ik van lezen houdt
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in Donkersloot
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het leuk dat het verhaal gaat over zomervakantie. Ik vind het ook leuk dat er verschillende soorten kinderen in het verhaal voorkomen
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vind het minder leuk dat kinderen uit het boek voorspelbaar zijn. Zo is Prof een jongetje met een bril op die van lezen houdt en is Ming een Aziatisch meisje dat in raadsels spreekt en van mediteren houdt. Verder vind ik het wel irritant dat Milan zichzelf zo geweldig vindt
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het tweede boek uit de serie over Chaos United
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen die houden van boeken over voetbal en vriendschap
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

Geef een antwoord