Michael Reefs – Het verdwenen eiland Kivamba (4e recensie)

Noah en Finn wonen in Chateau Ravenhorst, een oud kasteel met een reusachtige kelder. Wanneer de tweeling op onderzoek uitgaat in de kelder, komen ze een geheime ruimte tegen waar ze een landkaart vinden. De landkaart toont het onvindbare eiland Kivamba. Een eiland dat vol gevaren zit en beter onontdekt kan blijven. Maar het avontuur is aanlokkelijk, en samen met hun beste vriendin Tess, weet de tweeling hun tante over te halen voor een laatste ontdekkingsreis. Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd, en moet het drietal een magisch voorwerp uit de tempel halen om Lara terug te krijgen. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht vol listen, vallen en gevaren

Boekinformatie
Schrijver: Michael Reefs
Titel: Het verdwenen eiland Kivamba
Serie: De tempeljagers #1
Uitgeverij: Billy Bones
Jaartal: 2020
Bladzijden: 272
Illustrator: Elsa Kroese
ISBN: 9789463850230
Genre: avonturenverhaal, sprookjes
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Siem
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, geheimzinnig, interessant, ontroerend, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Niet echt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Noah, Finn en Tess betreden een tempel en willen daar een val voor Rif zetten om een ontvoerde tante te bevrijden. De bedoeling is ook dat Rif de zilveren slagtand niet kan vinden, hij heeft nl slechte bedoelingen omdat de vloek van kivamba hem te pakken heeft.
Wie is de hoofdpersoon?
Noah en Finn.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Noah en Finn. Ze zijn erg avontuurlijk. Ik zou graag samen op avontuur willen gaan.
Waar speelt het verhaal zich af?
Op kivamba
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het avontuur in het boek. De vallen in de tempel bijv.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Alles is leuk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor avontuurlijke kinderen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie