boekomslag Geronimo Stilton - De grote invasie van Rokford

Op een zonnige dag, toen ik nietsvermoedend liep te dromen over Patty Spring en Benjamin op school les kreeg over de Grote Invasie van de Piratenkatten in 1207, gebeurde er iets verschrikkelijks: “KATTEN IN ZICHT!!!” En inderdaad, aan de horizon doemde een gi-ga-gantische vloot op. 9 galjoenen, 3 kruisers, 25 gepantserde motorboten, 7 catamarans, 17 zeilschepen, 3 onderzeeërs, 44 gevechtsrubberboten, 81 waterfietsen en 113 surfplanken, allemaal barstensvol met tot de tanden gewapende piratenkatten, stoomden op naar de haven van Rokford. Keizer Kattenklauw III was van plan om af te maken wat zijn voorouders niet was gelukt: de verovering van Muizeneiland. Met muis en macht probeerde ik de verdediging van Rokford op poten te krijgen. Veel dappere knagers verenigden zich in de K.T.K. (Knagers Tegen Katten) en streden om ons geliefde eiland uit de klauwen van de piratenkatten te houden. Maar het leek wel alsof de katten steeds van te voren wisten wat we van plan waren… Het zag er somber voor ons uit en mijn hart zonk helemaal in mijn schoenen toen Patty als krijgsgevangene werd afgevoerd naar het vlaggenschip van keizer Kattenklauw. Gelukkig bevonden ook Oscar Tortuga en Katelijne zich aan boord en zij hadden andere plannen… Hoe deze veldslag afloopt, kun je lezen in het spannendste boek dat ik ooit schreef! Extra bijzonder is de bijdrage van Oscar Tortuga, die mij al zijn aantekeningen over de strijd ter beschikking stelde.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
bij boeken markt
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, grappig, lang, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Dannilo Barozzi
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
een muis (Geronimo stilton)die de stad moet helpen tegen de katten aanval
Wie is de hoofdpersoon?
Geronimo Stilton
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
thea vind het gewoon cool
Waar speelt het verhaal zich af?
in muizen eiland
Wat vind je leuk aan dit boek?
het is spannend en avontuurlijk en dat vind ik LEUK
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niks
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee zo is het wel zo beetje
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor kinderen die van avontuur houden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

Geef een antwoord