boekomslag Sandra J. Paul - De duistere school

Eenmaal je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg. Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen. Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen. Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Perrine (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, interessant, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Rene Folsom.Ik vind dat de cover van het boek heel goed bij het verhaal past. Het geeft je ook een idee van hoe de school eruit ziet.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Op een dag na een grote storm staat er opeens een griezelige en duistere gebouw in het midden van het maïsveld, dat een school blijkt te zijn. Niemand van het dorp westwaar dat vandaan kwam. De twaalfjarige Quinten weet dat er iets niet klopt. Hoe kan zo een groot gebouw in 8 uur gebouwd worden?Zijn vrienden waren ervan overtuigt dat de werkers al lang aan het bouwen waren, maar dat ze ze niet zagen door het hoge gras.Ze besluiten om verder naar school te fietsen en straks terug te komen kijken .Op school is er geen enkele leerkracht aanwezig, waardoor de directrice de leerlingen naar huis stuurt. Op weg naar huis fietsen Quinten de zijn vrienden langs het gebouw dat opeens veel groter is. Het hele dorp is naar het gebouw komen kijken toen er opeens en mevrouw naar buiten kwam. Die zei dat alle kinderen naar deze internaat moesten . En of ze het gingen doen en wat er gaat gebeuren laat is jouw ontdekken 😉
Wie is de hoofdpersoon?
Quinten
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Sandra J. Paul en haar zoon
Waar speelt het verhaal zich af?
in Kraaidorp
Wat vind je leuk aan dit boek?
Dat er veel details worden geschreven
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
nies
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is heel erg spannend
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Mensen die van mysterie houden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen