Didi kan wel door de grond gaan. De rechter kijkt haar strak aan, alsof alles Didi’s schuld is. Maar zíj heeft toch niks gedaan? Ze zit gewoon op de tribune en mag niet eens vertellen wat er is gebeurd. Haar broer Cecil heeft ook niks gedaan! Hij is alleen voor Didi opgekomen omdat ze werd gepest. Is dat strafbaar? Nee toch? Maar die rechter lijkt er anders over te denken. En wie speelt de vermoorde onschuld? Murat, die rotjongen die haar al meer dan een jaar pest. Het is zijn familie die de hare aanklaagt. Didi pakt haar moeders trillende hand. Als ze nu maar geen aanval krijgt! Had Didi thuis maar nooit verteld dat ze gepest werd…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lola (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, interessant, lang, mooi, realistisch, spannend, verrassend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er staan geen illustraties in.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over (je raadt het al) Didi ze wordt gepest. Ze zegt het niet tegen haar moeder want haar moeder is ziek. Ze heeft namelijk sikkelcelanemie (is een ziekte waarbij je heel snel moe wordt en niet zo veel kan doen). De school doet er helemaal niks aan, omdat ze bang zijn voor de familie van de pestkop. De broer van de pestkop is namelijk een van de grootste criminelen van Nederland.
Wie is de hoofdpersoon?
Didi
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ik zou niemand willen ontmoeten.
Waar speelt het verhaal zich af?
op school, dansschool, bij Didi thuis, politiebureau en in een tunnel
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik zelf vond het een leuk boek. Het ging vooral veel over pestgedrag en wat pesten kan doen. Dat vond ik wel heel belangrijk. Ik vond het een goed boek ook omdat je je makkelijk in de ik-persoon kan inleven. En je begrijpt zo het verhaal ook beter. Het zou ook echt gebeurd kunnen zijn en dat vind ik ook wel wat fijner. Ik raad het je zeker aan.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
eigenlijk niets.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
het is vanaf ca 11 jaar.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor mensen die zich makkelijk in de ik- persoon kunnen inleven.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet