boekomslag J.K. Rowling - Harry Potter en de steen der wijzen

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lara (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, lang, saai, vervelend, niet zo leuk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee, geen illustraties.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Heel erg veel mensen houden van deze reeks. Ik heb het namelijk over: Harry Potter. Ik hou niet zo van deze reeks. Maar dat komt denk ik ook omdat ik niet zo’n fan ben van magie boeken, en dan denk ik van: Dit kan toch helemaal niet. En dan kan ik er niet echt van genieten. Dit was mijn recensie en een fijne dag nog!
Wie is de hoofdpersoon?
Harry Potter
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee, ik zou niemand willen ontmoeten.
Waar speelt het verhaal zich af?
In zweinstein.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Eigenlijk niets.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
dat het over magie gaat en te lang duurt.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Heel erg veel mensen houden van deze reeks. Ik heb het namelijk over: Harry Potter. Ik hou niet zo van deze reeks. Maar dat komt denk ik ook omdat ik niet zo’n fan ben van magie boeken, en dan denk ik van: Dit kan toch helemaal niet. En dan kan ik er niet echt van genieten. Dit was mijn recensie en een fijne dag nog!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor alle Harry Potter en J.K. Rowling fans.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen