Ik lees deze winter: Mathilde

Het is weer december. Een periode waarin mensen meer tijd hebben om te lezen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de boeken die andere mensen lezen. Vandaar dat ik deze winter een vragenformulier heb gemaakt waar iedereen kan vertellen welk boek hij/zij deze winter wil gaan lezen. Ik hoop op veel reacties.

Waarom wil ik dit boek lezen?

Mathilde (ouder dan 18 jaar)

Normaal gesproken wil ik voor sprookjesmaand een hele stapel boeken lezen. Maar dit jaar heb ik last van een soort leesdip. Ik hoop dat boek er voor zorgt dat ik weer uit mijn leesdip kom. Ik kocht dit boek twee jaar geleden, maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Het omslag vind ik erg mooi. Het heeft een sprookjesachtige sfeer. De omschrijving van het verhaal maakt me nieuwsgierig. Ik hou van boeken waar magie in voorkomt.

Welk boek wil ik lezen?

Al jaren leven de dorpelingen in angst voor de heks in het woud. Als ze niet elk jaar een baby offeren, zal de heks onheil over hen brengen. Maar elk jaar opnieuw verbaast Xan, de heks uit het woud, zich over weer een nieuwe baby. Ze brengt de achtergelaten kinderen naar families aan de andere kant van het woud. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna’s magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te gaan maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt…