ikvindlezenleuk genre science fiction & fantasy

In 2021 heeft elke maand een thema op Ikvindlezenleuk. Dat betekent dat ik boeken ga lezen die passen bij dit thema. Daarnaast zal ik leestips geven voor boeken die bij het thema passen. Het thema voor januari is ‘science fiction’. Lees jij mee?

In science fictionverhalen gaat het over de toekomst en vaak spelen deze verhalen zich af in de ruimte.

Klik op een leeftijd hieronder om een overzicht van boeken voor die leeftijd over de ruimte te bekijken

ikvindlezenleuk leeftijd 6-
ikvindlezenleuk leeftijd 15+
ikvindlezenleuk leeftijd 6+
ikvindlezenleuk leeftijd 18+
ikvindlezenleuk leeftijd 8+
ikvindlezenleuk leeftijd 10+
ikvindlezenleuk leeftijd 12+

Klik op een leeftijd hieronder voor een overzicht van boeken voor die leeftijd over science fiction & fantasy

ikvindlezenleuk leeftijd 6-
ikvindlezenleuk leeftijd 15+
ikvindlezenleuk leeftijd 6+
ikvindlezenleuk leeftijd 18+
ikvindlezenleuk leeftijd 8+
ikvindlezenleuk leeftijd 10+
ikvindlezenleuk leeftijd 12+

Wat wil ik gaan lezen?

Deze boeken heb ik in mijn eigen boekenkast staan, behalve ‘Wijze woorden van Meester Kong’ (die heb ik bij de bieb geleend)

Ingestuurde leestips

Leestip van Susan over Billy Extra Plankgas – Omdat het erg geestig en spannend is, en heel erg goed geschreven!

Leestipvan Marianne over Zonnestorm – Heb je leeshonger? Pak dan dit boek! Drie tieners beleven elk op hun eigen manier het einde van de wereld. Ze komen op voor elkaar en maken hun eigen keuzes. Als de gruwelijke werkelijkheid van een dodelijke zonnestorm uitlekt, gebeuren er vreemde dingen in de wereld. Voor jongeren is de situatie beangstigend en bedreigend. Hun vrienden en ouders reageren allemaal verschillend. Bovendien maken oplichters gebruik van deze situatie. En zo plegen tieners zelfmoord omdat ze denken dat ze door hun doodde rest van de wereld redden. De kerk roept iedereen op vertrouwen te hebben. Alle gelovigen zullen gered worden! Maar het belangrijkste is De Stem die steeds meer mensen horen. De Stem die oproept tot vertrouwen in ‘hem’. Wat gaan de drie tieners doen? En van wie is De Stem? En wat zijn eigenlijk de oorzaken van die alles vernietigende zonnestorm die de aarde bedreigt? Dat het gedrag van de mens daar alles mee te maken heeft zal je niet verwonderen.

Leestips gezocht

Welk boek past volgens jou heel goed bij het thema ‘science fiction’? Vul het formulier hieronder in en ik plaats jouw leestip op de website.