Zoals elk jaar in januari zijn er de Nationale Voorleesdagen. In 2021 zijn deze van 20 t/m 30 januari. Meer informatie over de voorleesdagen vind je hier. Een groep bibliothecarissen heeft tien prentenboeken uitgekozen die in 2019 zijn uitgekomen. Hieronder zie je welke tien boeken dat zijn.

Uit deze tien boeken hebben zij het Prentenboek van het jaar gekozen. Dit jaar is dat Coco kan het! van Loes Riphagen. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt er een speciale editie van dit boek uit (uitgegeven door uitgeverij CPNB) met daarbij een vingerpopje.

  • Anna Woltz – Naar de wolven
  • Harmen van Straaten – Wat rijmt er op stoep?
  • Jörg Mühle – Eén voor jou, twee voor mij
  • Leo Timmers – Op weg
  • Libby Walden – Dit is Uil
  • Linde Faas – De jongen en de walvis
  • Loes Riphagen – Coco kan het!
  • Marianna Coppo – Petra
  • Riet Wille – Mijn handen dansen, mijn mondje maakt een rondje
  • Sjoerd Kuyper – Kom je mee?