ikvindlezenleuk genre geschiedenis

In 2021 heeft elke maand een thema op Ikvindlezenleuk. Dat betekent dat ik boeken ga lezen die passen bij dit thema. Daarnaast zal ik leestips geven voor boeken die bij het thema passen. Het thema voor februari is ‘geschiedenis’. Lees jij mee?

Klik op een leeftijd hieronder om alle boeken voor die leeftijd te zien die zich afspelen in de geschiedenis.

Wat wil ik gaan lezen?

Onderstaande boeken komen uit mijn eigen boekenkast

Ingestuurde leestips

Leestip van Gerard over Sterrenkind – Selly is een gewoon, vrolijk meisje.  Haar vriendinnen hebben er geen moeite mee dat ze Joods is. Maar de Duitse nazi’s die Nederland bezet hebben wel. ‘Sterrenkind’ vertelt hoe het Selly lukt om met hun pesterijen om te gaan. Totdat de nazi’s met hun allergemeenste bevel komen.

Leestips gezocht