Het vriendenboekje van Ikvindlezenleuk is voor lezers, schrijvers, illustratoren, vertalers, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten. Voor iedereen eigenlijk! Lees de antwoorden over wat deze persoon leuk vindt aan lezen, wat zijn/haar lievelingsboek is en op welke plek hij/zij het liefst leest. Lees alle bijdragen aan het vriendenboekje.

Bijdrage van Mathilde

Hoe heet je?
Mathilde
Hoe oud ben je?
ouder dan 18 jaar
Wat vind jij leuk aan lezen?
Ik vind het fijn om in boeken op reis te gaan en personages te ontmoeten. Ik kan naar het verleden en naar de toekomst reizen en allerlei avonturen beleven
Wat is jouw lievelingsboek en waarom?
Meester van de zwarte molen van Otfried Preussler. Ik las dit boek voor het eerst toen ik 10 jaar was en ik vond het doodeng, maar ook fascinerend. Inmiddels heb ik het boek meerdere keren gelezen en het blijft een spannend verhalen

Wie is jouw lievelingsschrijver?
Dat is een lastige vraag, want er zijn heel veel goede schrijvers. Maar ik denk dat het voor mij Hella S. Haasse is. Zij schreef mooie verhalen over historische personages. Ik heb bijna al haar boeken in mijn boekenkast staan
Wil je iemand uit een boek in het echt ontmoeten? Wie wil je ontmoeten en wat zou je samen gaan doen?
ik zou het erg leuk vinden om even in Hogwarts rond te dwalen en Harry, Hermione en Ron ontmoeten. En Hagrid natuurlijk
Welke schrijver/illustrator/vertaler wil je in het echt ontmoeten?
Ik heb sinds ik met mijn website Ikvindlezenleuk begon best veel schrijvers/illustratoren/vertalers ontmoet en gesproken. Maar ik zou het erg leuk vinden als ik Paul van Loon zou mogen interviewen
Hoeveel boeken lees je per week?
1-2 boeken
Wat is jouw favoriete leesplek en waarom?
ik heb een hele fijne leesstoel die voor het raam staat. Als de zon schijnt is het heel fijn om hier met een boek te zitten

vriendenboek - 20210223 leesplek Mathilde

Van wie krijg jij tips over leuke boeken?
Eigenlijk van niemand. Ik ga zelf op zoek naar boeken die mij leuk lijken
Wil je nog iets anders vertellen over lezen en boeken?
Lezen is gewoon leuk! En eigenlijk ben ik verslaafd aan lezen

Bovenstaande foto mag met toestemming van Mathilde gebruikt voor deze blogbijdrage