boekomslag Geronimo Stilton - Fantasia IX, de fenomenale reis

Fantasia 9 is niet zomaar een reis … het is een fenomenale reis, een zinderende zoektocht door de meest mysterieuze uithoeken van Fantasia waarbij Geronimo Stilton levensgevaarlijke, fantasiastische wezens ontmoet en vele snorhaartrillende uitdagingen aan moet gaan. Bij zijn aankomst in Fantasia 9 merkt Geronimo meteen al dat er iets vreemds aan de poot is. Zijn lieftallige en altijd vriendelijke vriendin Florina de Fleur is nors en vijandig. Ze beveelt Geronimo om haar zeven magische voorwerpen te brengen, voorwerpen die erg lastig te vinden zijn en waarvoor hij zijn leven op het spel moet zetten. Met lood in zijn schoenen gaat Geronimo op pad en zo begint het adembenemende avontuur van Fantasia 9. Op zijn reis ontmoet Geronimo Stilton draken zo groot als de hoogste berg, wordt hij achtervolgd door een bizar huis op kippenpoten en komt hij in een dorp terecht waar er zo’n trieste sfeer hangt dat het enige wat hij kan doen is huilen. Tranen met tuiten, en hij kan niet meer stoppen! En Florina lijkt in Fantasia 9 niet bij te trekken; elke keer als het Geronimo lukt om een voorwerp te vinden en naar haar terug te brengen, krijgt hij weer diezelfde ijskoude ontvangst. Ze lijkt bijna teleurgesteld dat hij het er levend vanaf gebracht heeft. Wat is er toch met haar aan de poot? Zo kennen we haar helemaal niet,,,

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Iris (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, leuk, mooi, spannend, vrolijk, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Danilo Barozzi
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
geronimo is een muis en hij moet ineens weer een keer terug naar fantasia voor florina om allemaal dingen die te krachtig zijn halen maar hij vraagt zich af waarom hij moest intens verdriet halen van het verdrietigste wezen van fantasia en hij was het toen want florina had tegen geronimo gezegd dat dit zijn laatste reis ooit was van fantasia en toen moest hij huilen en dat was het intens verdriet hij was de enige in fantasia die toen verdrietig was en toen uiteindlijk was merkte hij het het was florina niet maar wie was het dan????
Wie is de hoofdpersoon?
geronimo stilton
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
geronimo en florina omdat die zijn mijn grote helden uit het boek, dan zou ik op de foto gaan en een knuffel geven op hun zachte huis
Waar speelt het verhaal zich af?
in fantasia
Wat vind je leuk aan dit boek?
dat het heel spannend is en grappig
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niets ik vind alles leuk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor mensen die van spannende boeken houwen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen