plaatje vriendenboekje ikvindlezenleuk

Vriendenboekje – Susan

Het vriendenboekje van Ikvindlezenleuk is voor lezers, schrijvers, illustratoren, vertalers, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten. Voor iedereen eigenlijk! Lees de antwoorden over wat deze persoon leuk vindt aan lezen, wat zijn/haar lievelingsboek is en op welke plek hij/zij het liefst leest. Lees alle bijdragen aan het vriendenboekje.

Bijdrage van Susan

Hoe heet je?
Susan
Hoe oud ben je?
ouder dan 18 jaar
Wat vind jij leuk aan lezen?
Dat het je helemaal mee kan nemen in een andere wereld.
Wat is jouw lievelingsboek en waarom?
Een van mijn lievelingsboeken (ik kan niet kiezen!) is ‘Daughter of the Sea’ van Berlie Doherty, omdat het prachtig geschreven is, en over het (nood)lot gaat , en dat vind ik hele intrigerend.

Wie is jouw lievelingsschrijver?
Astrid Lindgren
Wil je iemand uit een boek in het echt ontmoeten? Wie wil je ontmoeten en wat zou je samen gaan doen?
Weet ik niet, ik vind het ook wel mooi dat die mensen alleen in het boek bestaan en voor ons onbereikbaar zijn.
Welke schrijver/illustrator/vertaler wil je in het echt ontmoeten?
Ik zou Carl Hollander graag willen ontmoeten, maar dat kan jammer genoeg niet meer.
Hoeveel boeken lees je per maand?
2
Wat is jouw favoriete leesplek en waarom?
De trein. Omdat je daar door niemand gestoord kunt worden.
Van wie krijg jij tips over leuke boeken?
Van collega’s, uit de krant en van mijn dochter.
Wil je nog iets anders vertellen over lezen en boeken?
Een boek is voor mij als een geheime schatkist: zolang het boek dicht blijft, weet je wel dat er allerlei verrassingen in zitten, maar je kunt niet weten welke precies. Een boekenkast vind ik een soort schatkamer, en er is bijna niks leukers dan bij andere mensen thuis in de boekenkast neuzen!