R.L. Stine – Koppensnellers (1e recensie)

Plotseling drong het tot Mark door dat hij niet alleen was. In het donker zag hij twee glinsterende ogen die naar hem keken. Mark voelde een koude rilling voer zijn rug lopen. Hij was nog zo gewaarschuwd voor de gevaren van het oerwoud. Niet alleen de wilde dieren en de moerassen, maar ook…Dat verhaal over die koppensnellers kon toch niet waar zijn? Of wel? Mark keek om zich heen en zag nog een paar ogen. En daarna nog veel meer. Fonkelende ogen, die zonder te knipperen naar hem keken. De koppensnellers zaten overal…

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Joren
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, eng, geheimzinnig, mooi, spannend, Grijpend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Die staan der niet in
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over een jongen genaamd mark die op een gewone dag met zijn vrienden op zijn zolder kamer zit te gamen. Tot er plotseling een onbekende vrouw voor de deur staat met een cadeau van tante benna, tante benna kenden mark wel hij zou in de volgende vakantie naar haar toe komen op het eiland baladora, want haar tante is een onderzoeker en heeft laatst een bijzonder kaart gestuurd die hij aan NIEMAND mocht laten zien. De vrouw heef caroline en heeft een duizend jaar oud leren af gehakten hoofd. Mark vond het een beetje een raar cadeau maar toch wel echt iets wat tante benna zou geven. Maar eigelijk kwam de colega van tante benna helemaal niet om zomaar een cadeau te geven ze kwam hem als verasing nu al mee nemen. In het 2de vliegtuig naar baladora zij de piloot jaro over ene oloyan. Dat is de stam waarvan iedereen dacht dat ze uitgestorven waren, maar dan komt al snel te boven dat dat niet het geval is. Op het eiland ontmoet hij 2 mensen profersor hawlings een beetje een knorrige man, en amanda een eigelijk vrij normaal meisje. Maar dan vertellen ze dat benna al ruim 2 weken vermist is en dat ze de kaart nodig hebben om haar te vinden maar mark komt er achter dat ze liegen en dat ze eigelijk de stam wilde vinden op de kaart. Mark besluit tante benna te zoeken en komt in alerlij gevaren te recht. Zal dit goed af lopen???
Wie is de hoofdpersoon?
Mark een aardige en heldhafrige jongen.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou benna wel willen ontmoeten om dan te praten over de stam
Waar speelt het verhaal zich af?
Bij hem thuis in het vliegtuig en op het eiland
Wat vind je leuk aan dit boek?
De spanning en alle gevaarlijke stukjes
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Er hadden wel wat plaatjes in gemogen
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ja het is een grijpende teskt en leest lekker weg
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Me vader zou dit wel leuk vinden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen