boekomslag Anke Kranendonk - Vuur

Anke Kranendonk – Vuur (3e recensie)

boekomslag Anke Kranendonk - Vuur

Sam is net verhuisd en gaat naar een andere school. Er is zoveel nieuw dat Sam erg moet wennen. Even lijkt het alsof hij alles wat hij vorig jaar geleerd had, vergeten is. Zijn nieuwe juf begrijpt hem niet; ze vindt Sam een lastige en domme leerling. Hoe Sam ook zijn best doet, tussen hem en de juf gaat het niet goed. Maar dan krijgt Sam een hond, wit met rode vlekken. Hij noemt hem Vuur! Vuur begrijpt Sam helemaal en daarom gaat het beter met Sam. Als zijn hond een ongeluk krijgt, is er niet veel meer van Sam over. Op school loopt het helemaal uit de hand. Op een dag ziet Sam een loslopende poes. Hij is bezorgd dat de poes ook een ongeluk krijgt en loopt haar achterna. Zo komt hij bij Wiwi terecht, een oudere dame met karakter. Zij heeft een drumstel in haar huis staan. Sam mag van haar op het drumstel spelen en zelfs terugkomen om van Wiwi drumles te krijgen. Elke week leert Sam meer ritmes en door het plezier dat ze samen beleven, vindt hij zijn zelfvertrouwen weer terug.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Kees
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, het leek me een leuk boek
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, grappig, leuk, spannend, vervelend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
er staan geen illustraties in het boek
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
het veraal gaat over een jonge die heet sam en hij gaat verhuizen met zijn broer vader en moeder en dus moet hij naar een andere school. de eerste dag op school was het al meteen niet zo heel leuk want zijn juf was niet echt aardig ,maar hij maakt al snel een niewe vriend namelijk :ran .als hij thuis komt van zijn eerste schooldag dan is er niemand thuis uiteindelijk komt zijn moeder thuis met een puppy en hij heet vuur .als sam van een slechte dag op school trug komt staat zijn moeder aan school en ze heeft slecht nieuws vuur is onder een outo terecht gekomen .als sam thuis kom t is hij ontroostbaar . gelukig onmoet hij wiwi een aparte oude dame die hem leert drummen .sam ontdekt dat hij veel maar denkt dat hij kan .
Wie is de hoofdpersoon?
sam en vuur
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ik zou graag vuur zelf willen ontmoeten omdat ik heel erg veel van honden hou en ik zou hem dan graag willen uitlaten
Waar speelt het verhaal zich af?
bij sam thuis en op school
Wat vind je leuk aan dit boek?
dat er een hond in mee speelt
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
dat er geen plaatjes in staan
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor kinderen die veel van honden houden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen