boekomslag Edward van de Vendel - Onder schot

Siem en Jasper vinden in het Middenbos een dode eekhoorn. Volgens Linzi is hij vermoord. Met een dartpijltje. Maar Linzi heeft zelf ook wat te verbergen. De volgende dag vinden ze nog meer eekhoorns met gruwelijke wonden. Als Siem en Jasper ze even later willen begraven, zijn de eekhoorns weg. Alleen Jasper ziet de dreigbrief…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het leek me leuker dan dat andere boek
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, eng, geheimzinnig, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
er staat een illustratie op het titelblad. gemaakt door Bloemvis, Groningen [beelden van iStockphoto]. ik vind de illustratie goed horen bij het boek
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Jasper en Siem zijn tweeling broers, van 13 jaar en waren bij hun oom en tante. Die hadden een tuin met daarachter een bos. Ze mochten niet naar het bos toe, maar ze hadden wel zin in een avontuur dus besloten toch om het bos in te gaan. In het bos zagen ze een dode eekhoorn met bloed op zijn lijf die was duidelijk vermoord en gingen ze op zoek naar de dader. In het bos ontmoeten ze Linzi die wilde mee helpen om de dader te vinden. Ze denken dat Olivier de dader is, maar toen kwamen ze bij hem aan en kwamen ze erachter dat hij de dader niet is omdat hij eekhoorn schattig vindt. Ook Oliver ging mee helpen om de dader te zoeken. Samen kwamen ze weer een schuurtje tegen en gingen daar naar binnen. Toen werden ze opeens opgesloten en hoorden een paar mannen praten. Eentje was jong en eentje was oud, toen ze klaar waren met praten ging de deur open en de oude man werd bewusteloos in het kamertje gegooid. De oude man bleek de tuinman meneer Rudgers te zijn en zo kwamen er achter dat Miro de dader was. Uiteindelijk ging de deur open en ze konden weg. Jasper rende weg en pakte een kruisboog die hij richtte op Miro. Toen hij schoot raakte hij de verkeerde, hij raakte meneer Rudgers. Ze gingen heel snel weg naar huis en opeens stond Miro daar met een honkbalknuppel, maar oom Geert pakt Miro vast en zet hem op een stoel. Ze belden de politie die hem allemaal vragen stellen. De politie nam Miro mee voor ondervraging.
Wie is de hoofdpersoon?
Jasper
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ja ik wil Linzi ontmoeten omdat ik het vehaal ook van haar wil horen dan zou ik het avontuur bespreken
Waar speelt het verhaal zich af?
in het bos in de tuin van oom Geert en tante Muriël
Wat vind je leuk aan dit boek?
het avontuur van de zoektocht naar de dader
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
dat er eekhoorns worden gedood
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ja ik vond het spannend dat ze achter een moordenaar aan gingen en dat ze hem te pakken kregen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor oudere
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen