Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2021): Mathilde Talens

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Mathilde (van Ikvindlezenleuk) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Mathilde is de oprichter en eigenaar van Ikvindlezenleuk & IkvindlezenNIETleuk. Ze is verslaafd aan lezen en wil haar enthousiasme voor lezen graag delen met de hele wereld.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

ikleesdezezomer2021 Mathilde

Er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen dat ik er niet maar eentje kon kiezen. Ik heb drie boeken gekozen die al een tijdje in mijn kast staan. Ik ga deze zomer op reis door Europa met The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue, verhuis naar de kust van Noord-Californië met Ghosts en reis door Nederland met de legenden uit Van bij ons. Ik hoop op een mooie zomer met zonnig en warm weer, zodat ik op mijn favoriete leesstoel kan zitten bij het open raam.

Over de boeken

Mackenzi Lee – The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue
Henry Monty Montague doesn’t care that his roguish passions are far from suitable for the gentleman he was born to be. But as Monty embarks on his grand tour of Europe, his quests for pleasure and vice are in danger of coming to an end. Not only does his father expect him to take over the family’s estate upon his return, but Monty is also nursing an impossible crush on his best friend and traveling companion, Percy. So Monty vows to make this yearlong escapade one last hedonistic hurrah and flirt with Percy from Paris to Rome. But when one of Monty’s reckless decisions turns their trip abroad into a harrowing manhunt, it calls into question everything he knows, including his relationship with the boy he adores.

Raina Telgemeier – Ghosts
Catrina and her family are moving to the coast of Northern California because her little sister, Maya, is sick. Cat isn’t happy about leaving her friends for Bahia de la Luna, but Maya has cystic fibrosis and will benefit from the cool, salty air that blows in from the sea. As the girls explore their new home, a neighbor lets them in on a secret: There are ghosts in Bahia de la Luna. Maya is determined to meet one, but Cat wants nothing to do with them. As the time of year when ghosts reunite with their loved ones approaches, Cat must figure out how to put aside her fears for her sister’s sake – and her own…

Van bij ons
Van de zeemeerminnen uit Zeeland tot de spoken in Friesland. Dit boek bundelt de mooiste volksverhalen uit de twaalf Nederlandse provincies. Op avontuur door de tijd. In éigen land.

Ik heb deze foto zelf gemaakt