Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Esther Walraven (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

ikleesdezezomer2021 Esther Walraven

In vakanties ga ik graag naar de bergen. Door corona ben ik daar nu al een tijdje niet meer geweest. Toen las ik iets over het boek Zuurstofschuld van Toine Heijmans, dat gaat over bergbeklimmen. En over vriendschap, eenzaamheid en belangrijke keuzes.

“Wat de bergen met de mens doen, en wat de mens doet met de bergen, daar gaat het om.”

Ik was meteen benieuwd naar het boek. Ik kocht het voor een vriend, en leende het zelf in de bibliotheek. Dus of ik nu naar de bergen kan of niet, deze zomer… met dit boek ga ik de bergen in!

Over het boek

Toine Heijmans – Zuurstofschuld
De dag dat Walter Welzenbach zijn eerste berg beklimt bepaalt zijn leven: nooit meer wil hij iets anders. Nu staat hij op zijn laatste top, een duizelingwekkende 8188 meter hoog, en kijkt hij uit over zijn eenzaamheid. Zuurstofschuld is het adembenemende verhaal van klimvrienden Lenny en Walter, die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. Ze dragen de verhalen van de grote alpinisten met zich mee, en zoeken samen een manier om geschiedenis te schrijven. Maar in de ijle lucht gelden andere wetten.

Deze foto heb ik van Esther Walraven gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage