Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Johan Vandevelde (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Van Pratchett heb ik niet zoveel gelezen, maar ik houd wel ontzettend van Neil Gaiman. Heb ‘The Graveyard Book’ en ‘Neverwhere’ achter de kiezen en heb de reeks ‘Good Omens’ gekeken. En in mijn boekenkast staat een prachtige gebonden en ge├»llustreerde editie van het boek. Dus die staat nu bovenaan mijn lijstje voor deze vakantie. Ben echter een heel trage lezer, dus ik weet niet of ik er deze zomer doorheen zal zijn.

Over het boek

Terry Pratchett & Neil Gaiman – Good Omens
The world is going to end next Saturday, just before dinner, but it turns out there are a few problems–the Antichrist has been misplaced, the Four Horseman of the Apocalypse ride motorcycles, and the representatives from heaven and hell decide that they like the human race.