Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Wil je ook meedoen? Vul dan dit formulier in. Veel leesplezier!

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

ikleesdezezomer2021 Wilma Degeling

Lezen is heerlijk!

Ik lees het hele jaar door en dus ook in de zomer.

Meestal lees ik maar in één boek tegelijk. Maar nu heb ik een uitzondering gemaakt voor ‘Miro en Tesla kiezen een beroep’ van Aby Hartog (met illustraties van Herma Starreveld).

In de enthousiaste zoektocht van Miro en Tesla naar wat ze later willen worden, gaat nog wel eens wat mis. Dat levert vrolijke, soms zelfs hilarische, korte verhalen op en het is jammer om die achter elkaar te lezen. Nee, daar moet je lekker lang van genieten door kleine porties van hooguit twee of drie verhalen te nemen. Dat doe ik dus en daarna ga ik weer verder in de spannende, net verschenen thriller van Karin Slaughter.

Daarna komt ‘Luna’ van Pieter Koolwijk (met illustraties van Linde Faas) aan de beurt. Ik genoot van ‘Gozert’ en kijk uit naar dit nieuwe boek.

Informatie over het boek

Aby Hartog – Miro & Tesla kiezen een beroep
Miro heeft een zus. Ze heet Tesla. Tesla heeft een broer. Hij heet Miro. Miro en Tesla hebben dezelfde vader. En dezelfde moeder. Ze wonen in hetzelfde huis, in dezelfde straat, in dezelfde stad. ‘Wat willen jullie later worden?’ vraagt papa. ‘Wat wil je later voor beroep hebben? Bakker, of dokter, of filmster, of zo?’ ‘Dat weet ik nog niet,’ zegt Tesla. ‘Misschien moeten jullie er wel al over nadenken,’ zegt mama. ‘Mogen we dan alles worden?’ vraagt Tesla. ‘Mogen we alles verzinnen?’ ‘Ja hoor,’ zegt mama. ‘Wat je ook maar wilt worden.’ Papa en mama weten niet waar ze aan beginnen… Miro Tesla oriënteren zich op flink wat beroepen, en dat gaat nogal eens mis.

Karin Slaughter – Valse getuige
Leigh Collier heeft een goede baan als advocaat, een dochter die het goed doet op school en zelfs haar scheiding is relatief rustig verlopen; haar leven is net zo onopvallend als ze altijd had gehoopt dat het zou zijn. Maar Leighs schijnbaar normale leven verhult een jeugd die verre van gewoon was. Dan belandt er een nieuwe zaak op haar bureau: de verdediging van een rijke man die beschuldigd wordt van verkrachting. Het is een zaak die haar carrière zou kunnen maken als ze wint. Maar als ze de man ontmoet, beseft ze dat het geen toeval is dat hij haar als zijn advocaat heeft gekozen. Ze kent hem. En hij kent haar. Sterker nog, hij weet wat er twintig jaar geleden is gebeurd. De enige die haar kan helpen, is haar jongere zus Callie, de laatste persoon die Leigh ooit om hulp zou willen vragen. Ze heeft echter geen keuze…

Pieter Koolwijk – Luna
Luna hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Toch is haar leven sinds kort iets beter: ieder weekend mag ze bij Ties logeren. Zijn ouders denken niet dat ze gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader, om meer tijd met z’n tweeën door te brengen. Dat wil Luna helemaal niet. Wat moet ze met een moeder die niets van haar begrijpt, midden in de natuur, waar niets te beleven is? Hoewel… niets? Gozert is meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten…

Over Wilma Degeling

De foto heb ik van Wilma Degeling gekregen om te gebruiken bij deze blogpost

Geef een antwoord