Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Wil je ook meedoen? Vul dan dit formulier in. Veel leesplezier!

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

ikleesdezezomer2021 Suzanne Buis - 1

Deze zomer hoop ik De tunnel te lezen van Anna Woltz. Dit boek sprak me aan toen Anna er een post over plaatste met foto’s erbij van kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilden in een metrotunnel. Het boek deed ik cadeau aan mijn dochter die 16 werd. Ze was erg ontroerd en las het achter elkaar uit. Dus ik ben ook benieuwd, maar ik wil wel zorgen dat ik even echt de tijd heb om al lezend meegesleept te worden. Wat mijn dochter ook zei: ‘Bij boeken van Anna Woltz is het altijd zo knap hoe het voelt of ik de personages echt kén. Soms vergeet ik hoe goed een boek kan zijn, en bij dit boek wist ik dat weer.’

Informatie over het boek

Anna Woltz – De tunnel
September 1940: de Blitz begint. Maandenlang wordt Londen elke nacht gebombardeerd. Tienduizenden mensen zoeken hun toevlucht in de Ondergrondse: ze slapen op de perrons, op stilstaande roltrappen, naast het spoor. Ella (14) en haar jongere broertje Freddie ontmoeten daar diep onder de grond de heldhaftige Quinn (17) die wegliep van huis en verpleegster wil worden, en sjoemelaar Jay (16) die voor veel geld schuilplekken verkoopt. Al snel ontstaat er een bijzondere band tussen de vier. Maar allemaal hebben ze ook hun eigen oorlog uit te vechten.

Over Suzanne Buis