Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Wil je ook meedoen? Vul dan dit formulier in. Veel leesplezier!

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

ikleesdezezomer2021 Coen de Kort

Echo van Thomas Olde Heuvelt.

Omdat ik binnenkort start met het schrijven van een verhaal voor de doelgroep 8+, probeer ik met dit boek van Thomas Olde Heuvelt alvast een beetje in de stemming te komen.

Ik heb het nog niet uit, maar ik weet nu al dat ik een ander boek moet zoeken om in de stemming te komen. Het gaat over bergbeklimmen en waarom je dat beter niet kunt doen. Daar komen namelijk problemen van. Meestal ernstige problemen. Ook nu weer …

Thomas gaf mij wel inspiratie voor een nieuw pseudoniem: Coen Nogolderdekort. Nu ik het zo zie staan, denk ik: nee, toch maar niet.

En denk erom, jongens en meisjes: ga lezen, want van lezen wordt je slim. Word je slim, bedoel ik.

Groet van Coen

Informatie over het boek

Thomas Olde Heuvelt – Echo
Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Over Coen de Kort

Deze illustratie heb ik gekregen van Coen de Kort om te gebruiken bij dit blog