Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Wil je ook meedoen? Vul dan dit formulier in. Veel leesplezier!

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

ikleesdezezomer2021 Deborah van der Vliet

Ken je dat gevoel dat je meteen bij de eerste regels weet dat je nu een écht goed boek te pakken hebt? En dat je nu al weet dat het jammer zal zijn dat het uit is, dus dat je er extra lang over doet?

Zo’n boek heb ik nu gevonden. Het wordt het eerste boek dat ik in mijn vakantie ga lezen. Het is De Godden broers van Meg Rosoff, vertaald door Jenny de jonge.

Dit is de tekst van de achterflap: ‘’In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn…’’

Ik ben benieuwd of het boek zo goed zal zijn als ik verwacht. Nu gauw een lekkere leesstoel opzoeken!

Informatie over het boek

Meg Rosoff – De Godden broers
In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn…

Over Deborah van der Vliet

deze foto heb ik van Deborah van der Vliet gekregen om te gebruiken bij dit blog