Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Deborah van der Vliet antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Deborah van der Vliet is leesbevorderaar en ze heeft twee boekenwebsites Boekielezen & Elke dag een prentenboek

Dit boek wil ik deze zomer lezen

ikleesdezezomer2021 Deborah van der Vliet

Ken je dat gevoel dat je meteen bij de eerste regels weet dat je nu een écht goed boek te pakken hebt? En dat je nu al weet dat het jammer zal zijn dat het uit is, dus dat je er extra lang over doet?

Zo’n boek heb ik nu gevonden. Het wordt het eerste boek dat ik in mijn vakantie ga lezen. Het is De Godden broers van Meg Rosoff, vertaald door Jenny de jonge.

Dit is de tekst van de achterflap: ‘’In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn…’’

Ik ben benieuwd of het boek zo goed zal zijn als ik verwacht. Nu gauw een lekkere leesstoel opzoeken!

Over het boek

Meg Rosoff – De Godden broers
In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn…

deze foto heb ik van Deborah van der Vliet gekregen om te gebruiken bij dit blog