Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Marlies Verhelst (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

ikleesdezezomer2021 Marlies Verhelst

Een paar jaar geleden begon ik met het herlezen van de boeken van Agatha Christie. Het is een meerjarenplan. Ik heb alle 76 boeken en ik geniet altijd enorm van de gedachtekronkels van Hercule Poirot, de gesprekken en observaties van Miss Marple en de avonturen van Tommie en Tuppence.

Het laatste gelezen deel las ik in mei van dit jaar uit: ‘Een handvol rogge’. Nu is ‘De geheime tegenstander’ aan de beurt, het dertigste deel, dat gaat over Tommy en Tuppence die zich per advertentie aanbieden als ‘avonturiers die bereid zijn om alles te doen en overal heen te gaan.’ Avontuur verzekerd!

Ik zal niet de hele zomer Agatha Christies lezen. Ik houd ook veel van eigentijdse (jeugd)boeken, liefst in het spannende genre. Ik wissel graag af. Op naar een zomer vol avontuur en spanning dus!

Over het boek

Agatha Christie – De geheime tegenstander
Tommy Beresford en Tuppence Cowley zitten beiden zonder werk en besluiten zich per advertentie aan te bieden als avonturiers die bereid zijn om ‘alles te doen en overal heen te gaan’. Wanneer een zekere mijnheer Whittington Tuppence benadert met een opdracht, blijkt dat het begin van een angstig avontuur…