Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Annemarie Jongbloed (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

ikleesdezezomer2021 Annemarie Jongbloed

Verborgen

In mijn jeugdboek Sleutels vinden Julia en Manus een sleutel die verborgen is in een bibliotheek. Waar is die sleutel van? En heeft die iets te maken met de diefstallen die in de bieb gebeuren? Samen gaan ze op onderzoek. Dat zorgt voor bijzondere avonturen.

Ook het boek voor volwassenen De verborgen geschiedenis is in mijn herinnering een avonturenboek dat ik bijna niet weg kon leggen. Ik las het begin jaren negentig en hoewel ik zelden boeken herlees, ga ik dit boek (inmiddels voorzien van een nieuw omslag) deze zomer opnieuw lezen. Ik ben benieuwd hoe ik het nu vind!

Verder ga ik mijn eigen manuscript lezen. Het lijkt bijna af … Tijd om het te printen en te ontdekken of – en wat – ik moet aanpassen, herschrijven, eruit gooien … Zou het een, nu nog verborgen, parel zijn?

Ik wens alle lezers een fijne zomer!

Over de boeken

Annemarie Jongbloed – Sleutels
Op een vreemde plek in de bibliotheek vinden Julia en Manus een sleutel. Waar is die sleutel van? En heeft die iets te maken met de diefstallen die de laatste tijd in de bieb gebeuren? Samen gaan ze op onderzoek. Ze ontdekken dat Maryam, de dochter van de directeur van de bieb, een geheim heeft. Maar ook Manus doet vreemd… Kan Julia hem eigenlijk wel vertrouwen?

Donna Tartt – De verborgen geschiedenis
Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op de bestudering van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester raakt hij betrokken bij een drama dat zich tussen hen heeft afgespeeld. Een drama met grote gevolgen voor iedereen.