Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Michael Reefs (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

ikleesdezezomer2021 Michael Reefs

Ik wil deze zomer eindelijk het eerste kinderboek van Chinouk Thijssen uitlezen! IK had de eer om het eerste exemplaar te ontvangen, maar door alle drukte kwam ik er telkens niet toe om erin te beginnen. Daar gaat nu verandering in komen! Ik ben ontzettend benieuwd welke magische wereld Chinouk heeft gecreëerd met Lucia Flores. Schrijven kan ze, dus ik ben niet bang dat het boek tegen zal vallen.

Over het boek

Chinouk Thijssen – Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers
Lúcia Flores hoort een bekende stem uit de koelkast komen. Is dat… abuelo Hugo? Ze strekt haar hand ernaar uit en staan dan opeens op een treinperron. De Welbefaamde Betoverde Limotrein zal Lúcia naar haar grootvader brengen, naar een wereld waarin verloren dierbaren verder leven. Tot ze door de aaskevers naar gene zijde worden gebracht. Maar koningin Polyphaga heeft de aaskevers vervloekt en Lúcia is de enige die de vloek kan opheffen. Hugo heeft haar hulp nodig!

deze foto heb ik van Michael Reefs gekregen om te gebruiken bij dit blog