Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Leontine le Blanc antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Leontine le Blanc is remedial teacher en leesbevorderaar. Op haar website Leesadvies vind je meer informatie over haar werkzaamheden

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Deze zomer ga ik het boek ‘Luna’ van Pieter Koolwijk lezen.

Het verhaal speelt zich in dezelfde wereld af als het boek ‘Gozert’. Dit boek las ik afgelopen januari en is zo fantastisch geschreven, dat ik niet kan wachten om meer te lezen over de personages Ties, Gozert en Luna. ‘Gozert’ is een boek dat je raakt en aan het denken zet. Een boek dat je laat lachen én dat je ontroert. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het boek ‘Luna’ en kijk er naar uit om opnieuw in deze wereld te duiken. De mooie illustraties van Linde Faas zijn in ieder geval weer prachtig!

Over het boek

Pieter Koolwijk – Luna
Luna hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Toch is haar leven sinds kort iets beter: ieder weekend mag ze bij Ties logeren. Zijn ouders denken niet dat ze gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader, om meer tijd met z’n tweeën door te brengen. Dat wil Luna helemaal niet. Wat moet ze met een moeder die niets van haar begrijpt, midden in de natuur, waar niets te beleven is? Hoewel… niets? Gozert is meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten…