Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Anke Kranendonk (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Het moois dat we delen. Van de Vlaamse schrijver Ish Ait Hamou

Werkelijk prachtig! Bij elke bladzijde verzuchtte ik deze uitspraak. En dan de thematiek. Schitterend verwoord. GA DIT BOEK LEZEN.

Ook! Juist! Jongeren! En ouderen! Iedereen!

Over het boek

Ish Ait Hamou – Het moois dat we delen
Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.