Thematitels Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Dit is wat het CPNB zegt over de Kinderboekenweek van dit jaar. Zoals elk jaar zijn er voor scholen thematitels gekozen waarbij lesbrieven gemaakt zijn. Deze kerntitels vind je hieronder.

Thematitels voor groep 1 & groep 2

Thematitels voor groep 3 & groep 4

Thematitels voor groep 5 & groep 6

Makkelijk lezen thematitels voor groep 5 & 6

Thematitels voor groep 7 & groep 8

Makkelijk lezen thematitels voor groep 7 & 8

Meer boeken over beroepen