boekomslag Sanne Rooseboom - Het ministerie van oplossingen

Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden. De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om samen met haar beste vriendin, Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Nine (8-10 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
mijn zus heeft hem gekregen
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is, mijn zus zei dat hij leuk is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, interessant, leuk, mooi, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
er staan ilustraties maar ik weet niet wie het gemaakt heeft
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
spannend
Wie is de hoofdpersoon?
Nina
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
?
Waar speelt het verhaal zich af?
?
Wat vind je leuk aan dit boek?
weet ik niet
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niks
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
weet ik veel
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen, Weet ik niet

Geef een antwoord