Het nieuwe schooljaar is begonnen op Clearwater High. Samen met zijn vrienden stort Carag zich enthousiast in de eerste leer expedities. Maar niet iedereen is blij met de activiteiten van de jonge poemawoodwalker. Zijn vroegere mentor, de machtige Andrew Milling, wil zich wreken. Carag voelt zich dan ook de hele tijd achtervolgd en bekeken. Waarschijnlijk loopt er zelfs in het internaat voor woodwalkers een spion rond. Wanneer de situatie gevaarlijk wordt, krijgt Carag steun uit onverwachte hoek: Tikaani de wolvin komt hem te hulp. Maar kan een poema een wolvin wel vertrouwen?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ines
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
De illustraties zijn gemaakt door Claudia Carls, ik vind ze mooi.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over een poema woodwalker dat Carag heet. Een woodwalker is iemand dat half mens en half dier is, en kan dus als beiden leven. Hij zit op Clearwater High: een school voor alleen woodwalkers. Daar leren ze dingen dat een woodwalker nodig heeft om te overleven. Hij heeft ook een vijand Andrew Milling die hem heel wat problemen geeft. Hij is een heel rijk persoon met veel macht. Hij steund de school waar Carag ook zit. Carag heeft ook voor het eerst leerexpidities. Dat zijn opdrachten dat ze moeten uitvoeren. Die krijgen ze van een leerkracht waarbij ze moeten zorgen dat niemand van de mensen ontdekt dat ze woodwalkers zijn en waar er vaak ook nog een moeilijkheid bij zit. Carag heeft een pleeggezin dat niet weet dat hij een woodwalker is. Ze denken dat hij zijn geheugen is kwijt geraakt, en dus zich niets meer van het verleden herrinnerd tot hij bij hun terecht is gekomen. Hij word vaak achterna gezeten door Andrew Milling, dan heeft hij soms een duwel op leven en dood. Zijn pleegzus wordt ook gekidnapt en hij probeert dit op te lossen. Normaal gezien vind hij wolven niet zo leuk, maar hij word hierbij geholpen door een wolvin. Ook zijn beste vrienden en sommige leerkrachten doen hierbij mee.
Wie is de hoofdpersoon?
Carag
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Holly, een van Carag zijn vrienden willen ontmoeten. Ik zou haar dan veel vragen stellen en eens willen zien hoe je transformeert in een dier.
Waar speelt het verhaal zich af?
In Jackson Hole in Noord-Amerika
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het leuk dat het spannend is en dat het over personen gaat dat helf mens en half dier zijn en niet over gewone mensen.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat sommige tekeningen hetzelfde zijn als in boek één.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is het tweede boek uit de reeks woodwalkers. En je zou de boeken het best in volgorde lezen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen dat van avontuur houdt.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen