Zoals elk jaar in januari zijn er de Nationale Voorleesdagen. In 2022 zijn deze voorleesdagen van 26 januari t/m 5 februari. Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen vind je hier. Een groep bibliothecarissen heeft tien prentenboeken uitgekozen die in 2021 zijn uitgekomen.

Uit deze tien boeken hebben zij het Prentenboek van het jaar gekozen. Dit jaar is dat Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt er een speciale editie van dit boek uit (uitgegeven door uitgeverij CPNB).

  • Chris Naylor-Ballesteros – De koffer
  • Elle van Lieshout & Erik van Os – Heertje en Meneertje
  • Hans Hagen & Monique Hagen – Daar ben je
  • Laura Van Bouchout – Hey baby, kijk!
  • Leo Timmers – Het eiland van Olifant
  • Levina van Teunenbroek – De ridder zonder billen
  • Lisa Boersen & Hasna Elbaamrani – Duizend-en-één paarse djellaba’s
  • Mark Haayema – Muk
  • Susanne Strasser- Vos gaat een stukje rijden
  • Tjibbe Veldkamp – Maar eerst ving ik een monster