Dummie doet namens Klaas stiekem mee met een pizzawedstrijd. Als Klaas wint met zijn oer-Hollandse broccolipizza, is hij natuurlijk apetrots, tót blijkt dat er een reis naar Rome aan de winst vastzit. Dummie is niet meer tegen te houden en natuurlijk vertrekken Klaas, Goos en Dummie naar Rome. In Rome bezoeken ze alle Romeinse hoogtepunten, daarbij geholpen door de kleine, trotse Rafael, zoon van de pizzabakker. Die vertelt hen vol vuur over alle geheimen uit de Oudheid. Over ondergrondse gangen. En over keizer Nero, die het liefst naar de gladiatorenspelen keek door een enorme, geslepen, koninklijke smaragd… uit Egypte! Opeens is Dummie door het dolle heen. Die koninklijke smaragd kan zomaar de steen zijn die hij ooit aan zijn moeder heeft gegeven op het feest voor de Nijl. Aangewakkerd door Rafael begint Dummie een koppige zoektocht naar die geheimzinnige steen. Een superspannend reisverhaal met een onverwachte ontdekking.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, interessant, leuk, spannend, verrassend, vrolijk, SUPER LEUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Elly Hees
Waar gaat het verhaal over?
zoektocht naar de Smaragd van de Nijl
Wie is de hoofdpersoon?
Dummie
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
Egypte
Wat vind je leuk aan dit boek?
ALLLLLLLLEESSSSSS!!!!!!!!!!!!!!
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
omdat het zo dik is.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
NEE!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Nichtje
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen