boekomslag Gonneke Huizing - Cito-stress, turntoppers en brugpiepers

Cito-stress: oen ik wakker werd, wist ik meteen wat er vandaag ging gebeuren. De Cito-toets. In drie ochtenden moeten we tweehonderd vragen maken. Tweehonderd! Ik kreeg acuut een eng gevoel in mijn buik. Turntoppers: Bij de avondtraining ging mijn balkoefening voor de eerste keer helemaal goed. Zelfs de afsprong was perfect! De trainer zei zelfs dat hij nu weer begreep waarom ik in de eredivisie terecht was gekomen. Ik was ontzettend blij. Brugpiepers: Op het schoolplein stonden journalisten. Ze vroegen of ik of ik mijn tas wilde laten wegen voor een reportage: Bruggers sjouwen zich een breuk. Het ging over de gevolgen van het tillen van een te zware tas. Wat blijkt: Bruggers tillen in totaal zo’n zeven auto’s per jaar! Wel een goede krachttraining voor het turnen. In haar dagboek schrijft Fleur over alles wat ze meemaakt in groep 8 en de brugklas: de Cito-toets en het afscheid, het wennen op de middelbare school en natuurlijk ook over haar vriendinnen en haar turncarrière.

Boekinformatie
Schrijver: Gonneke Huizing
Titel: Cito-stress, turntoppers en brugpiepers
Uitgeverij: Holland
Jaartal: 2014
Bladzijden: 351
Illustrator: Erica Ringelberg
Genre: school, sport
Leeftijd: 10+

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Mila (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, grappig, interessant, leuk, mooi, romantisch, spannend, verrassend, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja en Erica Ringelberg heeft ze gemaakt. Ik vind de tekeningen passen bij het verhaal.
Waar gaat het verhaal over?
Ik vind het een leuk boek, omdat het avontuurlijk is. Het is gewoon super leuk dus zeker een aanrader voor kinderen (ouderen) Je kunt je er zeker in leven . En het dubbeldikke dagboek is een bundeling van twee ,boeken die eerder afzonderlijk zijn verschenen onder de titel : Cito-stress,turntoestellen & afscheidsfeest en Brugpiepers,turntoppers & beugelbekkies.
Wie is de hoofdpersoon?
Fleur
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja ik zou Fleur wel willen ontmoeten ,want in het boek kan ze super goed turnen en dat zou ik ook wel willen leren.
Waar speelt het verhaal zich af?
Bij de turntraning
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is gewoon super grappig
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Alles is leuk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ja, het is spannend, leuk, grappig boek. Je leest ook veel over de liefde.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
meisjes (vrouwen)
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Geef een antwoord