Francine Oomen – Hoe overleef ik de brugklas? (3e recensie)

boekomslag Francine Oomen - Hoe overleef ik de brugklas? (Hoe overleef ik 3)

Als Rosa naar de brugklas gaat, verandert er een heleboel in haar leven. Van stoere achtste-groeper wordt ze brugpieper. Ineens heeft ze een stuk of twaalf leraren in plaats van één. In plaats van een rugzakje met een boterhamtrommeltje erin, moet ze kilo’s boeken meesjouwen. Tel daar nog een klas vol nieuwe kinderen en megaveel huiswerk bij op… Hoe overleeft ze dat allemaal? Rosa’s vriendje Jonas zit nog in groep acht. Om hem alvast een beetje voor te bereiden, e-mailt ze hem survivaltips.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Nicky
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik moest iets kiezen en ik zag dat boek dus ik pakte hem
Welke steekwoorden passen bij het boek?
leuk, mooi, spannend, vervelend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Geen illustraties
Waar gaat het verhaal over?
Roza gaat naar de brugklas en haar vriendin sacha heeft de eerste dag al een vriendje en daarmee doet ze allemaal stomme dingen zoals ester pesten op haar kleren Roza vindt dat niet leuk maar wil niet niet vriendinnen met sacha zijn want sacha is populair
Wie is de hoofdpersoon?
Roza Sacha en Ester
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ester want ze lijkt me aardig en leuke kleren
Waar speelt het verhaal zich af?
School en thuis
Wat vind je leuk aan dit boek?
Alles
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niks
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Echt heel leuk
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Tien tot 12 jaar
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen