boekomslag Geronimo Stilton - Fantasia III (Fantasia 3)

De regenboogdraak kwam mij opnieuw halen om Florina, de feeënkoningin, te redden uit de gemene klauwen van de heks Strega (jullie kennen haar nog uit mijn eerste twee Fantasia-avonturen). Strega had Florina ontvoerd en nu leed heel Fantasia onder een alsmaar voortdurende ijskoude winter. BRRR… Ik aarzelde geen moment en liet in dit derde deel mij door de regenboogdraak meenemen naar het Rijk der Kabouters, waar ik gelukkig mijn oude vrienden van de Fantasiaclub weer ontmoette. Samen gingen we op weg om Florina te zoeken. We hadden van Boletus, de koning van de kabouters, een heel bijzonder kompas meegekregen om ons te helpen onze weg te vinden. Maar die weg voerde ons langs de vreselijkste plekken: het Rijk der Nachtmerries bijvoorbeeld, of wat dacht je van de Vuurspuwende Vulkaan of het gevecht tegen de Ring van Licht? Uiteindelijk moest ik het opnemen tegen Strega zelf in een bloedstollend duel, terwijl we op draken vlogen!

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Jolie (8-10 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, Er zitten ook 8 kras en geur plaatjes bij.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, interessant, leuk, mooi, spannend, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja, deze zijn gemaakt door Larry Keys .Ik vind de illustraties van haar mooi.
Waar gaat het verhaal over?
In fantasia is het een ijskoude winter. Bbbbrrrr…..Overwin je angsten en durf jij het aan om een ritje op de regenboogdraak te maken. Naar de nachtmerrie van ieder kind. Ga mee op avontuur hoe het afloopt……
Wie is de hoofdpersoon?
Geronimo Stilton
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee, ik wil gewoon het boek lezen maar ik hoef niemand te ontmoeten.
Waar speelt het verhaal zich af?
Op de regenboogdraak.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Dat het heel spannend, maar ook grappig is.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat sommige stukjes nog moeilijk te lezen zijn.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dat er geur en kras plaatjes bij zitten en dat je die zeker moet testen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die van spannende en grappige boeken houd.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

Geef een antwoord