boekomslag B.B. Alston - Amari en de Nachtwachters

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken… In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Het boek zag eruit als een cool boek over magie en daar hou ik van
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, fascinerend, geheimzinnig, leuk, mooi, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er staan geen illustraties in het boek.
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over Amari Peters. Haar broer Quinten is al een tijd vermist, maar zij gelooft dat hij nog leeft. Op een dag krijgt ze een uitnodiging om lid te worden van het Bureau van Bovennatuurlijke Zaken. Amari denkt dat ze daar haar broer zou kunnen vinden en besluit de test te doen. Maar die nieuwe bovennatuurlijke wereld blijkt behoorlijk ingewikkeld. Bovendien is het ontzettend lastig om de test te halen. Beetje bij beetje probeert Amari alle mysteries te ontrafelen.
Wie is de hoofdpersoon?
Amari Peters
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Het lijkt me best leuk om Amari te ontmoeten en met haar te praten over bovennatuurlijke dingen.
Waar speelt het verhaal zich af?
In een stad
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is tegelijkertijd ontzettend spannend, magisch, vol van mysteries en er zitten ook wel wat grappige dingen in. Je zit helemaal in het verhaal en wilt ontzettend graag dat Amari haar broer terugvindt. De emoties zijn heel goed voelbaar voor de lezer. Het verhaal is geweldig opgebouwd zodat alle puzzelstukjes op het einde precies op hun plek vallen.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niks eigenlijk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee niet per se
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen vanaf 10 jaar, ook volwassenen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen