In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

Dit is wat het CPNB zegt over de Kinderboekenweek van dit jaar. Zoals elk jaar zijn er voor scholen thematitels gekozen waarbij lesbrieven gemaakt zijn. Deze kerntitels vind je hieronder.

Thematitels voor groep 1/2

Thematitels voor groep 3/4

Thematitels voor groep 5/6

Thematitels voor groep 7/8

Meer boeken over natuur

Geef een reactie