boekomslag Winter Magic

A beautiful and classic anthology of frosty, magical short stories from acclaimed children’s writers. The Dreamsnatcher’s Abi Elphinstone heads up this gorgeous collection of wintery stories, featuring snow queens, frost fairs, snow dragons and pied pipers…

kno meer info over boek

Over het verhaal

Leaving Gran was the hardest part. Harder, Maya thought, than seeing her in weeks-old clothes or finding a hairdryer instead of milk inside her fridge. They’d done the right thing, Dad said, as they left the care home today. He said it again on the way to the station. And again when buying takeout coffee as they waited for their train. It sounded less convincing each time.
And now they faced the long journey home. Maya never enjoyed it, even on better days. It meant two different trains and a taxi ride across London, all of which made her travel-sick. It also meant four hours with Jasmine, her older sister, who hogged the armrest and talked endlessly about people Maya didn’t know. Today, she didn’t even pretend to listen. (blz. 3)

Dit is het begin van het eerste verhaal, ‘A Night at the Frost Fair’ van Emma Carroll. Maya heeft nog een pakje van haar oma gekregen. Ze maakt het open als ze in de taxi zit. Het is een broche die volgens haar oma van Edmund was. Maar niemand van hen weet wie Edmund is. Nu ze het pakje openmaakt merkt ze dat het hard begint te sneeuwen buiten. Het sneeuwt eigenlijk te hard. En opeens ziet Maya dat Londen is veranderd én zij staat opeens in een drukke straat. Wat is er aan de hand? Komt dit door de broche?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, grappig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
dit is een boek met elf magische winterverhalen
Wie is de hoofdpersoon?
meerdere hoofdpersonen
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
het zijn winterverhalen die zich in Engeland en in magische landen afspelen
Wat vind je leuk aan dit boek?
het zijn heerlijk winterse verhalen. Perfect om te lezen in de winter
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niet alle verhalen zijn even leuk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor iedereen vanaf een jaar of 11 die redelijk goed Engels kan lezen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen